Vasile Balcan – Despre uscătoarele GSI

Pe 28 februarie, în emisiunea Ferma de la TVR 2, domnul Vasile Balcan de la Marsat a vorbit despre ultimele investiții făcute. Printe acestea se găsesc mai multe uscătoare orizontale GSI.

Interviu Ferma 28 februarie 2016

TVR: Uscătoarele pe care le-ați pus la aceste silozuri sunt de tip american. De ce ați mers pe aceste modele?

Vasile Balcan: Noi am facut în ultimii ani o dotare cu patru astfel de uscătoare GSI. Sunt uscătoare în flux continuu. Am apelat la acest gen uscare, în sensul că facem uscarea primei șarje după care în funcție de umiditate reglăm debitul la descărcare astel încât mergem în continuu fără a mai face circuite și alte operațiuni în cadrul uscătorului.

De asemeni, sunt uscătoare foarte performante, cu un consum mic de gaz metan și foarte productive. Uscăm 1200 până la 1400 de tone pe 24 de ore cu fiecare uscător, în funcție de umiditate. În cazul în care sunt umidități mari, peste 25 – 26, clar că aceasta productivitate mai scade. Dar, sunt foarte productive și economice.

Întregul interviu îl găsiți pe site-ul TVR.


 

Uscator GSI 3426 cu recuperator de caldura
Uscător GSI 3426 (trei module și patru agregate de uscare) cu recuperator de căldură, instalat la Marsat

Uscătoarele GSI orizontale au în dotarea standard sistemul de control VISION care asigură operatorului controlul deplin asupra procesului de uscare: temperatură, umiditate, mod de lucru (șarjă, flux continuu).

Dar, uscătorul lucrează de obicei automat. Sistemul VISION răspunde continuu la schimbarea proprietăților cerealelor care trec prin uscător și modifică parametrii de funcționare. Astfel, se consumă mai puțin combustibil decât în situația în care operatorul trebuie sa facă manual reglajele.

Detalii despre modelele folosite de Marsat găsiți pe această pagină.

Comments are closed.