Invertoarele de cereale ajută la realizarea unei uscări uniforme și la reducerea costurilor de operare. Invertoarele oferite de GSI sunt folosite pentru evitarea supra-uscării boabelor de cereale, acționând asupra întregii coloane de produs, cu excepția ultimilor 5 cm.
Prin intermediul invertoarelor de cereale se schimbă direcția de curgere a cerealelor în buncărul de uscare de la peretele interior spre cel exterior. Produsul de lângă peretele exterior este uscat prin folosirea căldurii captate, care altfel ar fi fost irosită.
Procesul de inversare al locului boabelor ajută la păstrarea unei temperaturi optime de uscare. Astfel, se maximizează calitatea produsului, iar cantitatea de carburant consumată este mult diminuată.
Temperatura seminței | Calitatea seminței |
---|---|
Sub 38 °C | Sămânță normală |
Între 38 °C și 49 °C | Consum uman – Valori nutritive și gust neafectate |
Între 49 °C și 60 °C | Consum animal – Valori nutritive neafectate |
Între 60 °C și 71 °C | Valori nutritive scăzute și masa de cântar scăzută |
Peste 71 °C | Sămânța poate fi spartă |
Invertoarele de cereale sunt echipamente opționale și pot fi adăugate atât la uscătoarele orizontale, cât și la cele de tip turn.