Sistem Argeș Agro

Pe scurt: silozuri 4 x 1000 tone, curățitor, groapă de recepție

Client: Argeș Agro Proiect S.R.L.

Location: Stolnici, Argeș, România

Un curățitor cu tambur, având o capacitate de 70 tone pe oră și patru silozuri de 1.000 tone fiecare, cu podea complet perforată, formează împreună cu transportoarele la cota terenului și pasarela cu suport în fundație, un sistem care se pliază perfect pe necesitățile clientului. Simplu, dar în același timp înglobând echipamente de cea mai bună calitate.

Pentru a reduce costurile de construcție, s-a ales varianta utlizării unui conveior înclinat, ce permite montarea elevatorului la cota gropii de recepție. Altfel, elevatorul ar fi trebuit sa fie montat mult mai adânc, la nivelul apei freatice.

Un alt aspect important în conceptul amplasării echipamentelor este ancorarea stâlpilor de susținere direct în fundația silozurilor pentru a nu solicita pereții acestora, oferind o rezistență deosebită.

Pentru monitorizarea temperaturii, se folosesc cabluri de susținere echipați cu senzori de temperatură. Cablurile sunt ancorate de acoperișurile silozurilor. Fiecare acoperiș a fost conceput din fabrică pentru a susține întreaga greutate exercitată de cabluri atunci când stratul de cereale se mărește și trage senzorii de temperatură în jos.