Sistem portuar Silotrans Agigea

Pe scurt: 10 silozuri x 10.000 tone, 3 silozuri tampon, uscător turn, sistem încărcare și descărcare barjă și vapor, sistem control SCADA

Client: CHS-Silotrans

Location: Agigea, Constanța, România

Sistemul de silozuri pentru stocarea cerealelor este situat în județul Constanța, Portul Agigea. Scopul acestui proiect a fost de a găsi cele mai potrivite echipamente și de a le amplasa într-o manieră optimă în vederea fluidizării proceselor de încărcare și descărcare făcute la camion, tren, barjă sau chiar vapor.

Acest proiect este complex datorită faptului că abordează mai multe modalități de recepție a produsului, atât de la camion sau tren cât și de la vapor sau barje.

Pentru asigurarea condițiilor optime de stocare a 100.000 tone de cereale, inginerii proiectanți au luat în considerare nu numai echipamente precum silozurile sau uscătorul, ci și accesoriile de rigoare: ventilatoare, senzori de monitorizare a temperaturii și a nivelului coloanei de cereale din interiorul silozurilor.

Controlul transportoarelor din sistem este realizat printr-o aplicație SCADA. În această aplicație se pot selecta traseele prin care se realizează primirea, livrarea și mutarea cerealelor.