Aerarea prin podea complet perforată

Toate componentele podelei sunt galvanizate pentru o bună durabilitate în timp, fiind prevăzute cu un sistem de blocare unic pentru reducerea deplasării acesteia și pentru asigurarea unei portanțe solide.

Aerul este introdus prin perforațiile unei podele metalice care acoperă întreaga suprafață a silozului. O astfel de podea este compusă din plăci metalice găurite care sunt așezate pe suporți metalici. Sistemul suporți + podea este conceput pentru a susține sarcini foarte mari, atât pe orizontală cât și pe verticală.

Principalul avantaj al utilizării acestei soluții îl constituie gradul ridicat de ventilare al cerealelor. Deoarece aerul pătrunde la fel, indiferent de locul de pe suprafața podelei, produsul stocat este răcit în mod uniform. În plus, fundația este ușor de realizat deoarece este nevoie doar de o șapă de beton, iar cantitatea de material este redusă.

  1. Gura de aerisire
  2. Aer care iese din masa de cereale
  3. Gura de alimentare
  4. Acoperișul silozului
  1. Peretele silozului
  2. Flux de aer care străbate coloana de cereale
  3. Aer atmosferic sub presiune
  4. Ventilator
  1. Tranziție
  2. Fundația silozului
  3. Placa circulară din beton
  4. Suporți pentru podea
  5. Podea complet perforată

Uscarea cu aer atmosferic

Uscarea cu aer atmosferic

Uscarea cu aer atmosferic este o metoda de uscare in siloz care foloseste aer neincalzit pentru a aduce produsul depozitat la umiditatea necesara stocarii pe termen lung. Procesul este unul lent, putand avea o durata de cateva saptamani, dar costul uscarii este in general mai mic decat in cazul folosirii unui uscator.